Op 30 november jl. is de 13e BUILD UP Skills European exchange meeting gehouden. Op deze jaarlijkse meeting delen alle projecten die bezig zijn met het thema Build Up Skills en ondersteund worden vanuit de EU, hun ervaringen en worden nieuwe ontwikkelingen vanuit de EU gedeeld. In deze post een drietal high-lights.

BUS-GoCircular: Jan Cromwijk, de projectleider van BUS-NL heeft daar het project BUS-GoCricular gepresenteerd:

YouTube player

 

Microcredentials: Zowel in de projecten als vanuit de EU wordt nagedacht over micro-credentials. Door de inzet hiervan kunnen de vakmensen stapsgewijs erkend vakmanschap verwerven, verbonden aan de werkcontext. Hiermee wordt dus op een laagdrempelige wijze gewerkt aan het versterken van vakmanschap. Ook in de BUS-projecten in Nederland zal dit principe steeds meer een plek krijgen, omdat vakmanschap voor de energietransitie, circulariteit en digitalisering steeds belangrijker wordt en we vakmanschap graag zichtbaar willen maken door middel van erkenning.

Het stimuleren van de vraag naar (pull) en het aanbod (push) van vakmanschap verbeeld.

Vraag naar vakmanschap: Vakmanschap moet niet allen worden aangeboden, er moet ook vraag zijn. Dit kan op diverse manieren. Op Exchange meeting zijn twee vormen gepresenteerd:
1) Dit kan door middel van bewustwording. Hiervoor wordt in Zuid-Oost Europa een project uitgevoerd onder leiding van de BUSLeague partner EnEffect.
2) Dit kan door dit af te dwingen, bijvoorbeeld door de inzet van erkend vakmanschap verplicht te stellen in aanbestedingen (zoals we de dit ook in project BUSLeague aan het opzetten zijn in Nederland).

Een overzicht van alle presentaties vind u op de website van de EU.

Blijf ons volgen, zodat u de op de hoogte blijft hoe deze thema’s en projecten zich in Nederland ontwikkelen. Dit kan eenvoudig door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief in het veld rechts.