10/26/2022

geschreven door Maxime Straathof

De eerste buurtklus training, CV tuning

10/26/2022

geschreven door Maxime Straathof

De eerste buurtklus training, CV tuning

De eerste trainingsdagen voor de buurtklussers zitten er op!

De training bestond onder andere uit drie dagdelen theorie in de werkplaats van DAZO in Arnhem. Na deze dagen weten de deelnemers alle basiselementen van CV tuning. Alleen een meesterproef in een woning scheidt ze nog van de badge “CV tuning”. Bij de meesterproef gaan de buurtklussers alles wat ze geleerd hebben in de praktijk brengen en een proefwoning helemaal goed inregelen. Met de badge CV tuning op zak kunnen de buurtklussers door het buurtklusbedrijf ingezet als CV tuner en kunnen ze bij mensen in de wijk de CV installatie goed inregelen.

Tijdens de training leren de deelnemers eerst goed de installatie goed in kaart te brengen. Hiervoor vullen zij een woningdossier in waarin niet alleen de eigenschappen van de installatie genoteerd worden maar ook de wensen en het stookgedrag van de bewoners. De installatie moet natuurlijk wel passen bij het gedrag van de bewoners.

Best ingewikkeld allemaal, want een buurtklusser is geen cv monteur. Soms moet eerst de basis uitgelegd worden voordat de deelnemers weer een stap verder kunnen. Gelukkig heeft Joep van de Ven, de trainer, van iedere knop, koppeling en thermostaat een voorbeeld bij zich. Iedereen kan het vast houden en kijken en voelen. Dat maakt de training heel erg praktisch. Naast voorbeeldmaterialen heeft Joep ook heel veel voorbeelden van situaties en oplossingen paraat en vliegen de voorbeelden over en weer.

Binnenkort kunnen de eerste CV installaties ingeregeld worden door het buurtklusbedrijf precies voordat het stookseizoen begint!

Ps. Buurtklussers met affiniteit voor CV-tuning kunnen als volgende stap de branche opleiding vakmanschap inregelen volgen.

Verwante artikelen

Vond je dit een interessant artikel? Lees ook eens:

Er worden meer berichten geladen …