08/29/2022

geschreven door Maxime Straathof

Een circulaire gebouwde omgeving met activerende e-learning

08/29/2022

geschreven door Maxime Straathof

Een circulaire gebouwde omgeving met activerende e-learning

Nederlandse BUS-GoCircular partner ISSO is druk bezig met het ontwikkelen van e-learning modules die mensen in de bouw moeten stimuleren om eerste stappen te zetten richting handelen voor meer circulariteit in de gebouwde omgeving.

In BUS-GoCircular is gewerkt aan leerdoelen voor het praktisch maken van circulariteit in de gebouwde omgeving. Hiervoor is op basis van de Key Elements of the Circular Economy een zogenaamd kwalificatieraamwerk opgesteld. Dit raamwerk bevat voor elk Key Element een serie uitgewerkte leerdoelen.

De Key Elements en leerdoelen zijn als startpunt gebruikt om inspirerende en activerende e-learning modules te ontwikkelen. De modules worden gemaakt voor het platform The 2BCollective. Dat is een community voor het activeren van grote groepen mensen om duurzaam te denken te doen. Dit interactieve platform, dat gebruik maakt van gamification, is niet alleen gericht op kennis. Juíst de focus op betrokkenheid, skills en actie maakt het een vooruitstrevende tool.

De deelnemer wordt meegenomen in de skills die bij de kernelementen van een circulaire economie horen: afval als hulpbron, hernieuwbare bronnen, en het verlengen van de levensduur van materialen en producten. Maar óók circulaire skills met betrekking tot bijvoorbeeld digitalisering, samenwerking in de waardeketen, ontwerpen, en businessmodellen spelen een centrale rol. Daarnaast worden de skills gekoppeld aan passende beroepen.

Wil jij als een van de eerste de module testen? Stuur dan een berichtje naar l.vanderschaaf@isso.nl

Basis Key Elements of the Circular Economy

Verwante artikelen

Vond je dit een interessant artikel? Lees ook eens:

Er worden meer berichten geladen …